Wat met je lichaamsverzorging eens 45+?

Posted · 1 Comment

Ons lijf blijft geen 16 (en onze geest gelukkig ook niet)!

Wil jij ook mooi ouder worden met een goed verzorgd lichaam? Zie je het niet zitten om je zelf in te smeren? Laat je insmeren! Het is de investering meer dan waard!

Als 49 – jarige merk ik een enorm verschil in de spiegel als ik mijn lichaam een 4 – tal anti-cellulitis massages gun! Ik vraag meestal naar een goede beenmassage, afvoerend werken op de lymfe, voor het minderen van cellulitis op de benen en buik. Liefst ook met een goede kwaliteitsvolle verzorgende olie of zelfs een verstevigend product.

Ik doe dit ook wel thuis, maar naast het werken, het huishouden en de zorgen voor je ouder wordende ouders, blijft er niet zoveel tijd over om dat vaak te doen. Ik maak wel een gaatje in mijn agenda voor ik op zomerverlof vertrek, want dan wil ik toch een bikinilijf (voor zover dat mogelijk is) !

De combinatie behandeling bij Institut Daphne in Hasselt : 2x radiofrequentie(stimuleert de aanmaak van nieuw collageen) samen met het losmaken van cellulitis, vond ik wel topresultaat geven in combinatie met de 2 lymfedrainage- ontspannende been- buik massage in ons eigen huid instituut Art de beauté . Na 4 behandelingen zag ik echt wel een duidelijk verschil! Een beetje bruinen zonder zon en verstevigende bodycrème in 1 – supergemakkelijk- van het Belgische merk Clephar, en ik was klaar voor mijn bikini!

Dat was vorige zomer… Dit jaar heb ik op skiverlof de Taj-I Mahmassage uitgetest in een wellness-oord in Frankrijk.  SCHITTEREND! Dat ga ik mijn collega’s ook aanleren! Met warme kompressen beginnen ze in je hals, dan je voeten. Heerlijke geuren worden in de kamer gesprayd – zalige rustige klanken. Geen harde massage, maar rustige knedende bewegingen en afvoerend op de lymfe. Benen, armen en schouders en buik: echt super. Je kan kiezen tussen 25 minuten (maar dat is echt te weinig – geloof me -), 50 minuten of 80 minuten. Prijs respectievelijk : € 70 – € 110 – € 155.

Binnenkort heb ik een afspraak bij Sandra Kirsch. Mijn collega had daar al een superzalige ervaring met de kruidenmassage. Nu ben ik bijna aan de beurt!

Naast deze sporadische olie en crème massages, kies ik ervoor om elke 2 a 3 weken shiatsu drukpunttherapie te laten doen: gezondheidsbevorderend en lijf in balans – bij An Saen. Ik zweer hierbij en trakteer regelmatig mijn collega’s hierop want wij zijn allen veel minder ziek (zelden nog! hout vasthouden 🙂  -) maar opmerkelijk sterker dus. Ik geloof het niet gewoon, maar stel het vast.  Natuurlijk is deze oude Chinese techniek moeilijk wetenschappelijk te bewijzen, maar niet alles in het leven kan altijd bewezen worden. Wij kennen het soms niet, kunnen het niet vastpakken en dan is het soms moeilijk om het gewoon aan te nemen (deze op Chinese gebaseerde geneeskunde is geen alternatieve geneeskunde maar eigenlijk de echte oudste klassieke geneeskunde)

Doen, écht!  Goed voor jezelf zorgen is zo belangrijk om ook weer goed voor anderen te kunnen zorgen 😉

Diane Thijs, HUID!Expert

One Response to "Wat met je lichaamsverzorging eens 45+?"
  1. An Saen schreef:

    Goed voor jezelf zorgen, daar begint het mee !

Comments are closed.