Met respect voor je huid

Posted · Add Comment

Milde olie reiniging: voor 80 % de oplossing voor veel huidproblemen!

Na 5 jaar ervaring als HUIDexpert komen wij tot de vaststelling dat heel veel mensen hun huid veel te agressief reinigen. Het niet correct reinigen is vaak 1 van de meeste oorzaken van huidproblemen. Vooral de beschermlaag/lipidelaag van de huid wordt aangetast door zepen, agressieve reiniging, sterke peelings en uitdrogende gels die te puur en in te grote hoeveelheid worden gebruikt. Een milde reiniging zou hier meer op zijn plaats zijn: vooral de olie reinigers geven geweldige resultaten.

Meer dan ooit hebben wij in onze HUIDexpertpraktijk dagelijks te maken met mensen die geen oplossing vinden voor hun huidprobleem. Dat gaat van uitslag, puistjes tot droge beschadigde schilferhuid vaak zelfs mét puistjes.

Als HUIDexpert zoeken we samen met de cliënt naar de oorzaken van hun huidproblemen. Dit neemt tijd en aandacht, maar dat doen we graag als onze cliënten daardoor duurzaam geholpen kunnen worden. We willen absoluut dat mensen stoppen met agressieve peels en scrubs zelf uit te testen: ze zijn maar geschikt voor een beperkt aantal huidcondities. Die sterke peel kan voor de ene huid wel een fantastisch resultaat geven, maar is zeker niet voor iedereen geschikt.

Maak plaats voor milde maar grondige reinigers die de huid herstellen in plaats van beschadigen.
Met miljoenen verschillende mensen, verschillende huidtypes en en huidcondities is er een dringende noodzaak aan individueel oprecht en correct advies, zoals de tandarts of de diëtiste.

Bij HUIDcentrumvlaanderen scholen wij de gewone schoonheidsspecialiste bij tot een HUID!Expert met een kwaliteitslabel. Onze missie is om mensen te helpen een gezonde huid binnen handbereik aan te reiken. Hier dringen wij aan op grondige kennis van mogelijke systemen die in de war kunnen geraken in de huid. Samen met deze HUID!Experten wensen wij een nieuwe marktpositie in te nemen die de mensen duurzame gezonde oplossingen bieden. Dit door een goede grondige huidanalyse, gerichte vragen en goede foto’s die de huid in de diepte fotograferen. We hebben een oprechte interesse om de huidbeschadiging op te lossen. Geen blik van ver achter een bureel, maar persoonlijk contact waarbij we een grondige analyse bespreken met de klant. We zullen onze HUID!Experten helpen deze kennis verder uit te bouwen.

Telkens opnieuw moeten wij onze cliënten aanraden om eerst hun huid in een gezonde balans te brengen vooraleer ze met een gerichte therapie kunnen beginnen. We bedoelen hiermee dat men niet én de huidbeschermlaag kan gaan herstellen, én de huid in balans kan brengen én ondertussen sterke of agressieve anti rimpel technieken kan combineren. De cliënt wil vaak alles tegelijk en liefst ook nog zo snel mogelijk. Wij gaan samen met de klant in dialoog en zoeken eerst een oplossing voor de oorzaak. Dat betekent eerst huiswerk maken en van daaruit kunnen we samen naar de volgende fase. Stap per stap. Duurzaam.

Comments are closed.