Ai, droge plekken op mijn huid!

Posted · Add Comment

Schrale droge plekken… typisch een winterprobleem.

Op skivakantie is het grootste gevaar: koude uitdrogende wind en koude, bevriezing van je huid én de sterke zonbeschadiging. Dat kan behoorlijk pijn doen!

Heel makkelijk op te lossen! Stop met agressief scrubben en reinigen van je huid, je huid heeft die beschermlaag nodig in de winter!  Natuurlijk moet je je make-up of die houtschilfers van gisteren niet laten zitten. Kies dan best voor een zachte reiniging.

Was je huid met een zachte olie die je huidbeschermlaag intact laat. Gebruik een goed beschermende crème zonder kleurstof, geen chemische troep, maar échte huidverzorgingsmiddelen.

Zie het als een groentesap: je hebt kwaliteit en veel namaak.

Eens je huid beschadigd is, krijg je dit niet zomaar direct opgelost, je kan het dus beter voorkomen! Voor noodoplossingen zoals een droge huid bij een verkoudheid, kan je dan weer wel grijpen naar een super oud huismiddeltje: de alom gekende pot Nivea. Die kan je huid even terug dat vetlaagje geven dat er bij je verkoudheid is afgegaan. Vergis je echter niet, na een week wil je huid die vette zalf niet meer! Het verstopt je huid na langdurig gebruik en dat wil je nu ook weer niet.

Pre cleansing oil – Clephar

Comments are closed.